Alla inlägg den 17 juli 2011

Av mijje - 17 juli 2011 14:45

Kom på att det kanske såg lite konstigt ut, med att skriva att man kan bli schizofren av min sömntablett.. Så skriver nu ner en liten förklaring!


Grejen är den att jag har fått testa några smärtestillande tabletter, som absolut inte har funkat, eller jo litegrann, men bara mot huvudvärken! De har inte fungerat mot värken jag har i kroppen.

Sömntabletter har jag nu efter 25 år med sömnproblem, faktist börjat använda. Jag såg ingen annan utväg, då jag har testat allt möjligt som inte är kemikaliskt. Men de funkade bara första veckorna, om jag tog dom ca var 3-4 dag. Absolut inte flera dagar i sträck, det funkade inte alls. Men efter en tid så fungerade inte dom heller, även om jag tog en tablett var 14:de dag.


Så nu har jag fått en tablett som ska hjälpa mot sömnsvårigheter, kroniska smärtor och depression.

Men de första 2-4 veckorna ska den inte hjälpa alls, utan jag kommer tydligen må skitdåligt! Men efter dom veckorna, ska jag äntligen börja må bättre.


Och biverkningarna är många!! På apoteket sa han som gav mig dom, att majoriteten får de vanliga biverkningarna!


Jag kan ju skriva ner några styckna av dom: illamående, sömnsvårigheter, förvirring, koncentrationssvårigheter, svimmningskänsla, huvudvärk, prickande känsla i huden, stelhet, synsrubbningar och trötthet. Det här var bara några, som jag dessutom redan har problem med! Kul! =/


Och så några som var mindre vanliga, som jag redan har problem med: kramper, öronsus, sömnlöshet, mardrömmar, feber, förlorad aptit och en del grejer som jag inte kan komma på vad det heter på svenska. Men typ problem med toalettgrejs iaf. Kissar hela tiden och tarmen är inte som den ska.


Scizofreni kan man råka utför om man redan har tendens till det, typ ser hallucinationer. Vilket jag inte har.


Benbrott är tydligen vanligt att få om man tar den här medicinen (????).


Sen står det en del om depression också. Men den delen vill jag inte veta nåt om. För jag försöker intala mig själv att jag inte är deprimerad längre. Tabletterna ska tydligen göra det ännu värre en stund. Och det vill jag inte veta av!


Av mijje - 17 juli 2011 14:12

Och så var det där med de nya tagen.. Jag har idétorka! Vad ska jag skriva om? Min nya sömntablett som inte funkar och som man kan bli schizofren av? Eller att jag har blitt "sims 3 beroende", å ligger i sängen hela dagarna med datan? Eller att jag inte orkar göra nåt längre? Nej. Jag får fortsätta spela sims (som just nu typ har fastnat på lagringsstatus). Och försöka skaffa mig ett mer spännande liv imorn, eller om nån dag, eller nån vecka..

Ovido - Quiz & Flashcards