Alla inlägg den 26 juni 2011

Av mijje - 26 juni 2011 23:13

Har nu försökt beställa tomma kapslar att lägga mina supermats-pulver i, när jag ska resa. Men det går verkligen inte. Jag förstår inte varför det krånglar heller. De flesta sider jag kommer in på, sänder inte till andra länder. Och så när jag äntligen funnit en sida som gör det. Ja, då funkar inte deras betalningssida. Så jag kan varken sända in min order, eller betala. Uselt. Då får jag väl gå på apoteket och beställa hem svindyra kapslar istället. Om jag inte finner någon bra hälsokostaffär som har lite billigare. Jag skulle ha börjat leta lite tidigare. Åker om 1.5 vecka ca..


Nu ska jag ut i köket och göra mig en god kvälls-smoothie. Blev aldrig någon till frukosten. Råkade få oväntat besök, så hela frukostgrejen bara försvann.

Av mijje - 26 juni 2011 21:52

Har nu suttit framför datan en stund och läst på om gojibär. Jag har sån lust att testa med egen-odling av detta underliga nyttiga bäret. Men något säger mig att det inte alls blir lika nyttigt, som när man köper detta från dens naturliga växt-plats? Eller spelar det egentligen ingen roll?
Jag är ju inte den som har gröna fingrar. Men jag har planer på att börja odla lite olika örter i köket, sen efter renoveringen (som vi fortsatt inte börjat på). Så varför inte testa gojibär också? Min balkong har sol från klockan tolv på dagen, till nio på kvällen. Så rikligt med sol är inga problem för busken.

Man ska tydligen kunna ta fröna från det torkade bäret och på sitt andra år, borde det då komma frukt. Är ju lite tråkigt att jag ska behöva vänta så länge. Men samtidigt kul med en utmaning.

Jag behöver verkligen en hobby, känner jag. Men är inte så lätt att komma på vad jag ska sysselsätta mig med, som jag inte blir helt utmattad av. Så har faktist skaffat mig en del blommor på min balkong. Och persilja. Men persiljan köpte jag som färdig matkruka på en matbutik. Den har faktist klarat sig ganska bra. =) Men jag har    inte så stor koll på vad jag ska göra för att den ska fortsätta hålla sig fin hela sommaren.

Gojibær (bilden fann jag på en söksida)

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards