Direktlänk till inlägg 15 augusti 2011
Igår tänkte jag testa att göra en raw-food-middag.
När jag sett runt på bloggar efter inspiration så har jag ofta sett att många äter rå squash uppskuret som spaghetti. Och har ett slags nöt-mos till.
Så igår var det dags.
Jag använde en squash och tre (ganska små) morötter. Men eftersom jag inte hade något julienne-verktyg (har köpt det idag), så använde jag en vanlig potatisskalare. jorde inget att bitarna blev lite bredare.
Några timmar före middagen hade jag lagt ca 3 dl (räcker gott å väl med 2 dl märkte jag sen) osaltade cashewnötter i blöt. Dessa nötterna sköljde jag sen och la det i min matberedare. Mixade tills det blev små, små bitar och hade i lite vatten. La sedan i mittersta delen av squashen och mer vatten. Sen är det bara att krydda! Låt fantasin bestämma. Jag använde bara salt och citronpeppar.
Eftersom min sambo bara än så länge gått med på att provsmaka lite från min nya kost. Så stektes det bacon till han, så han fick lite mer "matigt". Vi tänkte väl egentligen använda kyckling till han. Men glömde ta fram det ur frysen, på dagen.
Maten blev faktist godkänd. Men nästa gång tänkte jag kanske testa med nån annan nöt, och nå andra krydder. Kanske ska köpa lite näringsjäst först (tror jag det heter på svenska, ingen aning egentligen..). För det ska tydligen ge lite ostsmak på nöt-moset.
När jag började med mina gröna pulver före frukosten, så kände jag att jag fick mer energi om dagarna.. Nu sista tiden har jag ju inte alls haft energi, och fått dåligt immunförsvar igen (har varit väldigt dålig sista veckorna). Men så kom jag å ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
5 |
6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | |||
29 | 30 |
31 | |||||||
|