Direktlänk till inlägg 27 augusti 2011
När jag skulle göra raw-kaker så hade jag choklad i botten. Jag kommer visa bilder i ett framtida inlägg.
Men när jag smälte kakaosmör och kakaomassa så valde jag att ta ut 1 dl av den smälta kakaon, för att göra enkel choklad på sidan av.
Jag använde alltså
1 dl smält kakaosmör och kakaomasse (lika delar av bägge)
Sen tillsatte jag
1 msk kokosolja, som jag lät smälta in i chokladen
Fortsatte med (kan lätt bytas ut mot det som finns hemma):
5 droppar stevia vanilj
1,5 msk krossad bokvete
1,5 msk kokosflingor
Nu blev röran ganska tjock. Då jag ville ha mycket smak av det extra tilsatta. Så man kan gärna ta mindre av bokveten och kokosen.
Eller tillsätta något annat, som nötter eller frön.
Jag ställde in det i kylen en stund tills det stelnat. Och det smakade supergott.
Enda sötningen jag använde var ju stevia. Man kan gärna ha i någon mer sötning, då den här blev ganska mäktig på kakaosmak.
Det är viktigt att hela tiden smaka av och inte följa receptet slaviskt. För att få till det efter sina egna önskningar. Så starta hellre med mindre och tillsätt mer om det behövs.
Den här smälter heller inte, fastän det står framme i rumstemperatur. Jag gissar att det är pga av att jag använde mig av kakaosmör och kakaomassa, som är väldigt hårt när man köper det.
Tevlig choklad-lørdag! =)
När jag började med mina gröna pulver före frukosten, så kände jag att jag fick mer energi om dagarna.. Nu sista tiden har jag ju inte alls haft energi, och fått dåligt immunförsvar igen (har varit väldigt dålig sista veckorna). Men så kom jag å ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
5 |
6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | |||
29 | 30 |
31 | |||||||
|